Pasta Yapımı ve Sunumu

Genel

Bu kurs programında, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak pastayapımında mutfak araç- gereç ve ekipmanlarını kullanarak hijyen vesanitasyon kurallarına uygun çeşitli pastalar yapma, süsleme ve sunma ileilgili bilgi ve becerilere sahip bireyler yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Konu Başlıkları

Pasta yapımı ve sunumu kurs programını tamamlayan bireyin,

1. İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulaması,

2. İş öncesi kişisel hazırlığını yapması,

3. İş için ön hazırlıkları yapması,

4. Toplu gıda üretimi yapılan yerlerde gıda, çalışma ortamı ve ekipmanlarının hijyenini sağlaması,

5. Elde / makinede bulaşık yıkama ve bulaşık sonrası çöpleri atması,

6. Besin öğelerinin kaynaklarını seçerek yeterli ve dengeli şekilde menüde kullanması,

7. Besin gruplarını yeterli ve dengeli olarak menüde kullanması,

8. Mayalı hamurlardan ürünler hazırlaması,

9. Özleştirilerek yapılan basit ve yumurtalı hamurlardan çeşitli ürünler hazırlaması,

10. Çırpılarak yapılan hamurlardan ürünler hazırlaması,

11. Pişirilerek yapılan hamurlardan ürünler hazırlaması,

12. Tart ve kiş hamurlarından ürünler hazırlaması,

13. Çikolatadan tekniğine uygun şekilde çeşitli pasta dekorları hazırlaması,

14. Çeşitli süsleme teknikleri kullanarak kurabiye ve pastaları süslemesi,

15. İstenilen renk, pişkinlik, lezzet ve görünüşte amaca uygun yaş pastalar yapması,

16. Krokant ve meyve şekerlemeleri hazırlaması,

17. Salon düzenlemesi yapması, 3

18. Masa üstü servis takımlarını servis kurallarına göre masaya yerleştirmesi,

19. Masa örtülerini servis kurallarına göre masalara sermesi,

20. Peçeteleri pratik ve hızlı şekilde katlaması,

21. Kuver açma işlemlerini yapması,

22. Masa üstü servis takımlarını servis kurallarına uygun şekilde taşıyarak boşlarını toplamasıamaçlanmaktadır.

Kayıt Koşulları (Yeterlilikler)

Okuryazar olmak.

17 yaşını tamamlamış olmak.

Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecekyeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.