Yaş Pasta Yapımı

Genel

Bu branşta kursiyerlere; yaş pasta yapımında mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uyarak kendi başına yaş pasta yapıp süsleyebilme bilgi ve becerisi kazandırılmaktadır.

Konu Başlıkları

  • Kişisel bakım
  • İşe hazırlık
  • Sanitasyon
  • Bulaşık yıkama ve çöp atımı
  • Besin öğeleri - 1
  • Besin öğeleri - 2
  • Besin grupları
  • Çırpılarak yapılan hamurlar
  • Krema, sos ve şuruplar
  • Jöle, şekerleme ve çikolatalar
  • Yaş pastalar
  • Dekoratif tekniklerle pasta süsleme
  • Süsleme uygulamaları

İstihdam Alanları

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında; konaklama işletmelerinin pastane bölümlerinde, pastanelerde, kurum mutfaklarında, kafeterya ve restoranlarda, yemek fabrikalarında vb. yerlerde çalışabilirler.

Kayıt Koşulları (Yeterlilikler)

Okuryazar olmak. 

17 yaşını tamamlamış olmak.

Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecekyeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.