Temel Pastacılık Eğitimi

Genel

Hijyen ve sanitasyonkurallarına uygun pasta hazırlamada kullanılan hammaddeleri tanıtan, önhazırlıklarını, pasta çeşitlerini, pişirme, süsleme servis ve sunumunuhazır hale getirme yeterliliğini uygulamalı olarak öğreten bir eğitimprogramıdır.    

Konu Başlıkları

Kişisel bakım ve işehazırlık, sanitasyon, yiyecek ve içecek hizmetlerinde HACCP, bulaşık yıkama veçöp atımı, besin öğeleri 1, besin öğeleri 2, besin grupları, basit tatlılar,jöle şekerleme ve çikolatalar, yaş pastalar, özel gün pastaları, dekoratiftekniklerle pasta süsleme, süsleme uygulamaları.    

İstihdam Alanları

Mesleğin gerektirdiğiyeterlikleri kazanan bireyler yiyecek içecek hizmetleri alanında; konaklama işletmelerininpastane bölümlerinde, pastanelerde, kafeterya ve restoranlarda, baklavacı vebörekçi vb. yerlerde çalışabilirler.    

192 SAAT EĞİTİM SÜRESİ