Temel Pastacılık Eğitimi

Genel

Hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun pasta hazırlamada kullanılan hammaddeleri tanıtan, ön hazırlıklarını, pasta çeşitlerini, pişirme, süsleme servis ve sunumunu hazır hale getirme yeterliliğini uygulamalı olarak öğreten bir eğitim programıdır.    

Konu Başlıkları

Kişisel bakım ve işe hazırlık, sanitasyon, yiyecek ve içecek hizmetlerinde HACCP, bulaşık yıkama ve çöp atımı, besin öğeleri 1, besin öğeleri 2, besin grupları, basit tatlılar, jöle şekerleme ve çikolatalar, yaş pastalar, özel gün pastaları, dekoratif tekniklerle pasta süsleme, süsleme uygulamaları.    

İstihdam Alanları

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler yiyecek içecek hizmetleri alanında; konaklama işletmelerinin pastane bölümlerinde, pastanelerde, kafeterya ve restoranlarda, baklavacı ve börekçi vb. yerlerde çalışabilirler.    

192 SAAT EĞİTİM SÜRESİ