Hijyen ve sanitasyon
kurallarına uygun pasta hazırlamada kullanılan hammaddeleri tanıtan, ön
hazırlıklarını, pasta çeşitlerini, pişirme, süsleme servis ve sunumunu
hazır hale getirme yeterliliğini uygulamalı olarak öğreten bir eğitim
programıdır.
Kişisel bakım ve işe
hazırlık, sanitasyon, yiyecek ve içecek hizmetlerinde HACCP, bulaşık yıkama ve
çöp atımı, besin öğeleri 1, besin öğeleri 2, besin grupları, basit tatlılar,
jöle şekerleme ve çikolatalar, yaş pastalar, özel gün pastaları, dekoratif
tekniklerle pasta süsleme, süsleme uygulamaları.
Mesleğin gerektirdiği
yeterlikleri kazanan bireyler yiyecek içecek hizmetleri alanında; konaklama işletmelerinin
pastane bölümlerinde, pastanelerde, kafeterya ve restoranlarda, baklavacı ve
börekçi vb. yerlerde çalışabilirler.
192 SAAT EĞİTİM SÜRESİ