Türk Mutfağı

Genel

Her milletin, ülkenin gelenek ve göreneklerine, sahip olduğu kültürel değerlere ve alışkanlıklarına göre oluşan kendine özgü bir mutfağı vardır. Türk Mutfağı; uzun ve tarihsel gelişim süreci sonucunda ortaya çıkan önemli bir maddi kültür birikimidir. Ülkemizde her bölgede yetişen malzemelere ve bölgenin kültürel özelliğine göre yemekler bölgeyle özdeşleşmiş şekildedir. Yemeklerde yöresel malzemeler kullanılması, kültürel yapıdan etkilenmesi, sunulduğu yörenin örf ve âdetlerini yansıtması nedeniyle çeşitlilik gösterir.

Konu Başlıkları

İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulaması,

Toplu gıda üretimi yapılan yerlerde gıda, çalışma ortamı ve ekipmanlarının hijyenini sağlaması,

Elde / makinede bulaşık yıkama ve bulaşık sonrası çöpleri atması,

Türk mutfağına özgü;

- Çorbaları pişirmesi,

- Sebze yemeklerini pişirmesi,

- Kuru baklagil yemeklerini pişirmesi,

- Dolma ve sarmaları pişirmesi,

- Makarna ve pilavları pişirmesi,

- Et ve sakatat yemekleri pişirmesi, 

- Komposto ve hoşafları hazırlaması,

- Tatlıları hazırlaması,

- Hamur işleri hazırlaması,

- Salata çeşitlerini hazırlaması,

- İçecekleri hazırlaması,

Yöresel ekmek çeşitlerini hazırlanması amaçlanmaktadır.

Kayıt Koşulları (Yeterlilikler)

Okuryazar olmak. 

17 yaşını tamamlamış olmak. 

Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.

MODÜLER PROGRAM

368 SAAT EĞİTİM SÜRESİ